dimecres, 24 d’octubre del 2012

PASTÍS DE POMA

I avui us deixo una recepta que vaig fer ja fa dies, el pastís de poma. Una vegada més, us animo a provar d'entrar a la cuina i provar de fer-lo, realment és un pastís que queda de pastisseria sense haver de ser un gran xef...No és gens difícil i està boníssim!
La foto, una vegada més, està feta a correcuita i no fa justícia al gust...

INGREDIENTS:

-1 planxa de pasta brisa
-2 pomes grosses
-Crema pastissera
-Gelatina de poma
-1 ou batut
-Una mica de sucre

Per fer la crema pastissera:
-1 litre de llet
-250 gr de sucre
- 6 rovells d'ou ecològics
-75 gr de midó de blat de moro
-Canyella o vainilla per aromatitzar

ELABORACIÓ:

Prepareu la crema pastissera amb prou antelació, ha de ser freda per fer el pastís.

CREMA PASTISSERA: 
Poseu a bullir tota la llet menys una tassa amb el sucre. Entretant, bateu la resta de la llet amb la farina i els rovells amb la batedora. Quan comenci a bullir la llet, afegiu-hi la resta dels ingredients i remeneu sense parar fins que la crema comenci a bullir i agafi una textura cremosa. Manteniu-la uns minuts a foc baix i seguiu remenant.
Aboqueu la crema en una safata o bol i tapeu-la amb film de plàstic o paper parafinat mentre es refreda.
 
PASTíS DE POMA:

Escalfeu el forn a 180º.
Estireu la planxa de massa brisa en un motlle rodó i baix folrat amb paper de forn. Si us sobra massa per sobre del motlle, talleu-la.
Aboqueu la crema dins del motlle, ompliu-ne una mica més de la meitat.
Peleu les pomes i traieu-ne el cor. Talleu-les a llesques fines (en forma de mitges llunes). Aneu posant la poma a sobre de la crema, sobreposant un tros amb l'altre i vorejant el pastís.
Pinteu el pastís amb l'ou batut i poseu-hi una mica de sucre per sobre.
Poseu el pastís al forn, que ja estarà a 180º durant 45 minuts aproximadament. Estarà a punt quan la poma estigui ben daurada.
Treieu el pastís del forn i deixeu-lo refredar. Mentrestant, aneu desfent la gelatina de poma a foc baix. Quan la gelatina estigui desfeta i el pastís fred, pinteu-lo generosament perquè quedi ben brillant.

3 comentaris:

  1. Reconec que a mi, el que m'agrada més, és el pastís de pa de pessic amb poma. Però com que m'encanta la crema, aquesta tarta també em sembla ideal! Molt bona, Àngels.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, m'has fet recordar una coca de poma que fa dies que no faig i que penso que t'encantarà! Així que pugui la faré i et penjaré la recepta...Fins aviat!

      Elimina
  2. S'hauria de millorar una mica més la presència afegin-t'hi més poma en la decoració, però t'ha quedat força bé.

    ResponElimina