diumenge, 7 d’octubre del 2012

PASTÍS SACHER

Després de la llarguíssima pausa estiuenca, vaig tornant a entrar a la cuina. De moment, només per fer pans i pastissos, espero que a mesura que el temps refresqui i passi més estones a casa, la inspiració em vagi tornant...

Avui us penjo un pastís Sacher que vaig fer fa uns dies per celebrar el meu aniversari. La foto no és gaire bona, la cobertura brillava tant que enlluernava i amb les presses de preparar el dinar, no m'hi vaig entretenir gaire. Els qui van tastar el pastís, però, van dir que era ben bo...


INGREDIENTS:

Per fer el pa de pessic:
4 ous ecològics
150 gr de sucre
100 gr de mantega
150 gr de xocolata negra del 70% de cacau
120 gr de farina
1 culleradeta de llevat químic en pols (tipus Royal)

Per farcir:
Almívar (100 ml. d'aigua, 100 gr de sucre, unes gotes de llimona)
Melmelada d'albercoc 

Per la cobertura:
150 gr de xocolata negra del 70% de cacau (si no en teniu, podeu fer servir xocolata de cobertura)
150 ml de nata líquida
75 gr de mantega

Poseu el forn a 180º perquè es vagi escalfant i prepareu un motlle untant-lo amb mantega i enfarinant-lo.
Per fer el pa de pessic, trossegeu la xocolata i la mantega i desfeu-la en un cassó a bany Maria. Quan sigui ben líquid, deixem que es refredi una mica.
Bateu les clares a punt de neu ben fort. En un altre bol, poseu-hi els rovells amb el sucre i bateu-los bé, fins que doblin el seu volum i formin una crema  blanquinosa. 
Afegiu la xocolata i la mantega foses a la barreja de rovells i sucre i bateu una mica més. 
Ara, barregeu les clares amb els rovells i la xocolata. Remeneu-ho amb moviments envolvents, de dalt a baix amb molta cura de no fer baixar les clares. Quan ja estigui ben remenat, aneu afegint la farina amb el llevat, poc a poc, mirant que quedi ben incorporat i sense fer grumolls. Tot aquest procés, l'heu de fer a mà, si no, és fàcil que feu baixar les clares i el pa de pessic no quedarà tant esponjós.
Una vegada tingueu tots els ingredients incorporats, aboqueu la barreja al motlle i enforneu el pa de pessic. Aproximadament en 30-40 minuts estarà cuit.

Mentre el pa de pessic és al forn podeu anar preparant l'almívar i la cobertura de xocolata.

Per fer l'almívar, poseu en un cassó el sucre, l'aigua i les gotes de llimona i feu-los bullir uns 5 minuts. Deixeu-lo refredar.

Fondrem la xocolata, la nata i la mantega de la cobertura en un altre cassó a bany Maria, remenant de tant en tant perquè quedi ben barrejat.

Quan el pa de pessic ja sigui fred, el tallem pel mig. Pinteu les meitat de baix amb l'almívar i escampeu-hi  una bona capa de melmelada d'albercoc. Torneu a muntar el pa de pessic.

Poseu el pa de pessic damunt d'una reixa i a sota poseu-hi una safata gran o un paper sulfuritzat per recollir la xocolata que caigui. Aboqueu la xocolata de cobertura per damunt del pa de pessic, procurant que quedi ben cobert per tot arreu. No toqueu la cobertura si voleu que us quedi brillant i sense marques.

Abans de servir-lo, podeu decorar el pastís. En aquest cas, jo el vaig empolsar amb cacau en pols i sucre llustre.


14 comentaris:

  1. Per mi, el millor pastís del món! M'encanta!!

    ResponElimina
  2. No cal que ho diguis que era bo. N'estic segura. Felicitats!

    ResponElimina
  3. per als xocoaddictes, aquest pastís els fa feliç!! petons

    ResponElimina
  4. Feliç aniversari, Àngels! I felicitats per aquest súper sacher! A mi m'agrada molt! Només em modero perquè sinó seríem boletes... he he. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Marina! Sort que tot el que cuinem ho compartim, si no, estaríem ben rodones! hehehe...

      Elimina
  5. Hola Àngels!

    He vist que tens moltes receptes al teu bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Andreu! Faré un tomb per la vostra pàgina, i tant que vull formar part de la vostra família!

      Elimina
  6. La foto no li fa justicia. Segur que estava diví. Bona feina !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, és veritat...hi ha dies que això de les fotos em va gran...i aquest dia, amb el Sacher que enlluernava i totes les fotos quedaven amb el reflex, els convidats esperant per fer-hi queixalada...mira, vaig decidir deixar-ho córrer...hehehe!

      Elimina