divendres, 28 de desembre del 2012

TRONC DE NADAL DE XOCOLATA

El tronc de Nadal, que també hi ha qui el fa per Cap d'Any, és força fàcil de fer i té molt d'àxit a casa. Ja veieu que aquests dies he aprofitat per anar fent dolços i postres...

INGREDIENTS:

Per la planxa de pa de pessic:

4 ous
75 gr de sucre
75 gr de farina

Per la trufa:

600 ml de nata liquida per muntar
60 gr de cacau pur ecològic en pols
60 gr de sucre

Per la cobertura

200 gr de xocolata de cobertura
1 cullerada de mantega
3 cullerades de nata líquida
encenalls de xocolata

ELABORACIÓ:

Prepareu la planxa de pa de pessic: http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/2012/02/brac-de-gitano-de-crema-i-iema.htm 

Mentre la planxa es refreda, munteu la trufa ràpida. Heu de tenir la nata molt freda, jo la poso una estona abans de muntar-la a dins del congelador. Aneu muntant la nata amb unes varilles, quan sigui mig muntada, afegiu-hi el  cacau i el sucre i acabeu-les de muntar.

Estireu la planxa a sobre del marbre de la cuina i poseu-li a sobre una capa ben gruixuda de trufa. Aneu cargolant amb l'ajuda del paper parafinat que teniu a sota de la massa.

Reserveu el braç a la nevera i aneu preparant la cobertura. En un cassó a bany Maria, desfeu la xocolata amb la mantega i la nata. Quan estigui desfet,  deixeu atemperar una mica.

Per muntar el tronc, talleu-ne una rodanxa i poseu-la damunt. Cobriu tot el tronc amb la cobertura de xocolata. Escampeu-hi per sobre els encenalls de xocolata. Deixeu-ho refredar a la nevera fins a l'hora de servir-lo.

1 comentari:

  1. Qué bo! Aixó bé de gust encara que gairabé ja hagin passat les festes.

    ResponElimina