dijous, 31 de maig del 2012

MANDONGUILLES DE SEITAN AMB PÈSOLS

Una manera de fer mandonguilles sense carn, a casa ens agraden molt, són molt gustoses i fàcils de fer.




INGREDIENTS

PER LES MANDONGUILLES

600 grs seitan triturat
2 ous ecològics
pa ratllat
2 alls
julivert
sal
farina per arrebossar-les

PER LA SALSA
250 gr de tomàquet triturat
1 ceba
2 o 3 alls
1 porro
1 got de brou vegetal
300 gr de pèsols

PREPARACIÓ
Poseu tots els ingredients de les mandonguilles en un bol i barregeu-los bé per formar la pasta. Si us queda massa líquida o llefiscosa, afegiu-hi farina o pa ratllat.
Feu les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les en oli d'oliva. Reserveu-les a sobre d'un plat amb un paper absorbent.
Amb l'oli de fregir les mandonguilles, fregiu la ceba i el porro tallats ben petits a foc lent. Quan estiguin tous, afegiu-hi el tomàquet. Poseu-hi la sal i deixeu-ho sofregir, quan tingueu el tomàquet cuit, tritureu aquesta salsa amb la batedora.

Poseu a la cassola la salsa de tomàquet, els pèsols, les mandonguilles i un got de brou vegetal i deixeu coure a foc lent fins que els pèsols siguin cuits.

9 comentaris:

  1. oh, que bo! Segur que ho provo. A mi el seitán m'agrada molt més que el tofu, i en vaig sovint, però no havia pensat en les mandonguilles. Gràcies per compartir-ho! En prenc nota. Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Marina! a mi no m'agrada gaire el tofu, el trobo insípid, però com que no menjo ni carn ni peix, m'he d'inventar la manera de fer-lo més "comestible" procuro fer-lo amb verduretes ben gustoses, amb curry o d'altres espècies...Ahir vaig anar al taller de la Mireia Carbó i va fer unes receptes amb carn que, de ben segur adaptaré, ja us ho explicaré!

    I si pots, prova de fer les mandonguilles, t'agradaran segur!!!!!!!!!!!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. El seitan sempre el menjo a talls, mai n'he fet mandonguilles... m'ho apunto que han de quedar molt bones!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma! El seitán a talls és prou bo, però va molt bé per fer altres receptes, a casa, a més de les mandonguilles, en fem lassanya salsa bolonyesa...Anima't a provar-lo de diferents maneres, em sembla que t'agradarà!!!

      Elimina
  4. Vaya, unas albóndigas diferentes. Eva hizo hace un tiempo una lasagna de seitán para una cena con invitados. Sólo al finalizar se les dijo que el relleno no era carne. Simplemente no nos creyeron... pero les había encantado. Probaremos tu propuesta.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que estas albóndigas las han comido gente "carnívora" i las encuentran buenas, si no saben que estan hechas de seitán, piensan que son de carne. Espero que os gusten si las probáis!

      Hasta pronto!

      Elimina
  5. quantes mandongullies et van sortir amb aquestes quantitats?

    gràcies

    ResponElimina