diumenge, 3 de juny del 2012

PASTÍS DE TOFU, XAMPINYONS I VERDURES

Aquest dijous vaig anar al taller de cuina de la Mireia Carbó del Club Caprabo. La Mireia ens va fer tres plats, dos d'ells porten carn com a ingredient principal, però com que em van agradar molt i molt i jo de carn no en menjo, de seguida vaig decidir que els cuinaria sense carn...

Avui m'he proposat fer el pastís de tofu, xampinyons i verdures que la Mireia va dissenyar com "pastís de carn i verdures". He canviat els 500 gr de carn per 300 gr de tofu i 200 de xampinyons i la llet de coure les carxofes per llet de civada. El resultat ha estat ben bo! Mireia, si algun dia veus aquesta recepta, espero que no et faci res!!!!

El plat no és difícil de cuinar però estareu una bona estona entretingudes i entretinguts preparant les verduretes ben petitones, si teniu pressa, millor prepareu el farcit el dia anterior.




INGREDIENTS:

2 làmines de pasta brisa
300 gr de tofu picat
200 gr de xampinyons tallats molt petits
150 gr d'espinacs frescos
1 ceba ratllada
2 pastanagues ratllades
1 carbassó net i tallat a dauets
2 grans d'all tallats molt petits
50 ml de vi blanc
50 gr de formatge emmental
Pebre vermell dolç
Oli d'oliva
Sal
1 ou ecològic batut (per pintar)

1 carxofa
250 ml de llet de civada
1 ou ecològic

ELABORACIÓ

Pinteu amb oli un motlle baix de pastís (millor si és desmuntable). Estireu-hi una làmina de pasta brisa i talleu-ne la pasta que sobri. Poseu a sobre de la pasta un paper de forn i ompliu de cigrons secs per poder coure la pasta sense que pugi. Poseu-la al forn, a 200º durant 20 minuts o fins que estigui cuita. Després, podeu treure els cigrons i deseu-los en un pot per quan hagueu de coure una altra vegada pasta brisa.

Talleu la carxofa a grills petits i poseu-la a coure amb la llet de civada fins que sigui ben tendra.

Sofregiu la ceba i els alls en una paella amb una mica d'oli, afegiu-hi la pastanaga quan la ceba estigui transparent. Quan vagi estant cuit, afegiu-hi el tofu, una mica de pebre vermell i el got de vi.

En una altra paella, salteu els espinacs i afegiu-los a la barreja anterior.

Salteu ara els xampinyons i afegiu-los a la resta dels ingredients.

Afegiu el carbassó i el formatge i traieu la paella del foc.

Quan la carxofa estigui a punt, tritureu-la amb la llet de civada i un ou. Coleu-ho i afegiu-ho a la resta del farcit.

Poseu la barreja dins del motlle, per sobre de la pasta brisa que heu cuit abans. Estirar l'altra làmina de pasta brisa i posar-la a sobre del motlle. Tapeu el pastís i talleu la pasta que us sobri. Mireu que quedi ben tapat, pressionant pels costats. Amb la pasta sobrant, podeu tallar tiretes per decorar el pastís.

Pinteu el pastís amb ou batut i poseu-lo al forn, a 200º durant 20 minuts aproximadament, fins que la part de dalt del pastís estigui ben daurada.

5 comentaris:

  1. Bona idea preparar alguna cosa el dia anterior. Crec que ha d'art exquisit!

    ResponElimina
  2. Fantàstica alternativa, àngels, i tant! Jo també hi vaig ser, al taller, i també vaig pensar substituir la carn picada per alguna altra cosa més lleugera. I el tofo, com va dir la Mireia, és ideal per a vegetarians! T'ha quedat un pastís molt bufó!! Petons

    ResponElimina
  3. UNa versió fantàstica del pastís de la Mireia! Amb tofu o amb seitatn picat ha de quedar boníssim.

    ResponElimina
  4. Si noies, és una bona alternativa. Ja sabem (com va comentar la Mireia l'altre dia) que el tofu no és gaire gustós (per no dir gens)per això vaig decidir barrejar-lo amb xampinyons. I la veritat és que en aquesta coca, els gustos queden amalgamats, així que no hi fa res que el tofu sigui insípid...Queda bona de debò, us la recomano si la voleu fer sense carn!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies per participar a l'Enfogona't, Àngels! Tens raó, al tofu se l'ha d'animar perquè si no... res de res... he he.

    ResponElimina