diumenge, 18 d’octubre del 2015

BUNDT CAKE DE LLIMONA

Després d'unes llarguíssimes vacances blogueres, m'animo a penjar la recepta del pastís de llimona, tipus bundt cake.
Darrerament he descobert aquests pastissos, els bundt cake, que arriben aquí de la mà de la moda de la rebosteria nord americana. Una de les característiques principals és que està fet en un motlle amb forma d'anell, hi ha una marca comercial que es dedica a vendre aquests motlles, jo l'he fet amb un motlle que no és d'aquella marca, i també m'ha quedat prou bé!
Aquest és un pastís amb la molla densa i humida, que és molt agradable al paladar i es conserva dies en molt bones condicions.
Per a fer el pastís, m'he guiat per la recepta de http://www.objetivocupcake.com/2014/12/bundt-cake-de-limon-y-ese-sorteo-que.html

Gràcies per les fotos i per animar-me a escriure la recepta al blog, Edu. I per tastar sempre els meus plats, també!



 INGREDIENTS:

205 ml d'oli d'oliva suau
416 gr de sucre
416 gr de farina
5 ous
205 ml de nata per muntar
El suc d'una llimona
La ratlladura d'una llimona
Una culleradeta de llevat químic


Per a l'acabat final:
Sucre llustre
Suc de llimona


ELABORACIÓ:

Escalfeu el forn a 180º.
Unteu el motlle amb mantega i empolseu-lo amb una mica de farina.
Afegiu el suc de llimona als 205 ml de nata i reserveu.
Bateu l'oli amb el sucre. Aneu-hi incorporant els ous mentre continueu batent. Heu d'aconseguir una massa homogènia.
Afegiu-hi la meitat de la farina amb el llevat, quan estigui ben incorporada, afegiu-hi la meitat de la nata (estarà plena de grumolls, és normal). Ara ja podreu afegir la resta de la farina batent fins a  incorporar-la i després la nata restant.
Aboqueu la barreja a dins del motlle i enforneu. És un pastís que triga força a coure's, entre 50 i 60 minuts. Estarà a punt quan el punxeu i l'estri amb què ho feu surti net.
Traieu el pastís del forn i deixeu-lo refredar dins del motlle com a mínim 15 minuts. Quan sigui tebi, desemmotlleu-lo i deixeu que s'acabi de refredar a sobre d'una reixa. 
En un bol, poseu-hi 150 gr de sucre llustre i aneu-li afegint suc de llimona, aboqueu aquesta barreja a sobre del pastís i, si ho voleu, empolseu-lo amb sucre llustre.





2 comentaris: