diumenge, 13 de maig del 2012

GELAT DE XOCOLATA

 


Avui per postres, amb la Maria i la Cèlia, hem fet un gelat de xocolata que ha quedat molt bo...D'altres vegades l'havíem fet amb ou, però com que avui d'ous no en tenim, l'hem fet sense. El resultat ha estat molt bo de tota manera...

I com que avui tenim un dia de cuinetes, també hem preparat unes magdalenes de xocolata sense ou que ara mateix són al forn i no sabem com quedaran...Ja us ho diré!




INGREDIENTS: 

400ml de nata per muntar
60 gr de sucre glaç
1 cullerada de sucre de vainilla
50ml de llet
150 gr de xocolata negra de cobertura

ELABORACIÓ:

Munteu la nata i afegiu-hi els sucres (Per tal que pugueu muntar-la fàcilment, poseu-la al congelador una estona abans). Reserveu la nata muntada a la nevera.

Desfeu la xocolata a bany Maria amb la llet. Aneu remenant fins que quedi líquida. Retireu-la del foc i deixeu-la temperar una mica. Afegiu-la a la nata batent perquè no baixi.

Quan estigui ben barrejat, podeu posar-ho a un recipient al congelador o a la geladora. Si ho poseu al congelador,  aneu-ho treient i remenant cada 30 minuts perquè no es formin cristalls de gel i torneu-lo a posar al congelador.

El podeu servir decorat amb xocolata desfeta, gotes de xocolata o el que més us agradi! Facilíssim i molt bo!


10 comentaris:

  1. Ei, jo també n'he fet avui de gelat de xocolata, provaré aquesta recepta també perquè té una pinta... espectacular!

    ResponElimina
  2. Ara que s'acaba el fred, ve de gust fer coses fresquetes!

    ResponElimina
  3. Genial recepta Àngels. Exquisit.
    Un consell?....Pots substituir el sucre llustre per sucre invertit. Així el gelat no cristalitzarà al congelar-se. Aviat en faré i pujaré la recepta.
    Bon feina !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel consell, Albert! ara quedaré ignorant ignorant...:què és el sucre invertit? no en tinc ni idea...encara he d'aprendre mooolt! jajaja...Espero la teva recepta!!!!
      Moltes gràcies i fins aviat!

      Elimina
  4. Realment té molt bona pinta, Àngels. I a mi m'agrada així, amb xocolata desfeta que faci el contrast fred - calent. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Marina! A mi també m'agrada el contrast fred i calent i el contrast de la intensitat del gust de xocolata....Fins aviat!

      Elimina
  5. Hola Àngels guapa tu

    jo el "fabrico" com tu sense ou, i li afegeixo trossets de xocolate dins el gelat, quan el menges els trobes i només tens feia a dir..hummmm
    mil petonets de xocolate, Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Susanna m'apunto això dels trossets de xocolata, la propera vegada el faré així! Quan el faig amb ou, el gelat és més cremós i consistent, més italià...però sense ou va quedar d'allò més bé!! Fins aviat!!!!!!!!!!!!

      Elimina
  6. Sóc una fan dels gelats de qualsevol tipus, cada any quan arriba l'estiu penso que m'haig de comprar una geladora. Aquest de xocolata ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  7. Gemma, jo també ho pensava fins que me la vaig compra....i ara puc fer els gelats que se m'acudeixen en un moment, sofisticats o senzills...i no fa gens de mandra! T'ho recomano!!!!

    ResponElimina