Aquesta recepta es pot fer al microones, avui, però, l'he fet al forn, només he hagut de tenir-lo més estona, la feina és la mateixa, trieu vosaltres com el voleu fer.
Ingredients:
300 gr de patates pelades
300 gr de porros
200 ml de nata líquida o crema vegetal
pebre, sal, nou moscada
1 gra d'all
100 gr de formatge emmental ratllat
Elaboració:
Peleu i netegeules patates i els porros i talleu-los a rodanxes fines.
Poseu les patates i els porros tallats en forma de teules en un recipient que pugui anar al forn (i/o al microones). Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.
En un bol, barregeu la nata líquida amb el gra d'all, pelat i premsat i una mica de nou moscada. Aboqueu-ho a sobre de les patates i els porros.
Tapeu el recipient (amb paper d'alumini) i poseu-lo al forn a 200º (ja ha d'estar calent), durant aproximadament 30-40 minuts, fins que les patates siguin toves.
Si les voleu fer al microones, tapeu el recipient amb film de plàstic i poseu-lo a 600 watts durant 8 minuts i a 420 watts 4 minuts més. Comproveu si les patates estan cuites i, si no, allargueu la cocció uns minuts més.
Una vegada cuit, repartiu el formatge ratllat per sobre de les patates i gratineu-les fins que el formatge s'hagi fos i comenci a daurar-se.
Quina bona pinta aquest pastís!!
ResponEliminaSi, Judith! T'animo a que el provis de fer...us agradarà segur!!
ResponEliminaEstava molt bo.
ResponEliminaSi!!! i avui he tastat una versió diferent del pastís, fet amb patates i ceba...molt bo, també!!
ResponElimina