Per fer les patates:
Patates blanques (tantes com en vulguem fer)
Allioli
Farigola o orenga
Formatge parmesà ratllat
Coeu les patates senceres i amb pell al forn o al microones fins que sigui ben cuites i toves per dins, deixeu-les refredar una mica.
Obriu les patates pel mig i cobriu-les amb allioli. Empolseu-les una mica amb les herbes que heu triat i amb el formatge ratllat. Poseu-les a gratinar al forn fins que estiguin una mica torrades.
Verdures a la brasa:
Trieu les verdures que més us agradi. Netegeu-les i talleu-les a llesques i poseu-les a la brasa. Si no teniu lloc per fer la brasa, les podeu fer al grill o a la planxa, també queden bones.
Salses per acompanyar:
Allioli ( avui l'he fet amb la batedora per anar ràpid):
1 ou ecològic
1 all (trieu si voleu que tingui molt gust d'all, pose-n'hi més)
Oli d'oliva
1 pessic de sal
Poseu tots els ingredients a la batedora i bateu sense moure-la. Quan hagi quallat l'allioli, podeu moure el braç de la batedora perquè acabi de quedar ben triturat.
Vinagreta de mel
En podeu fer i conservar-ne a la nevera en un pot de vidre per amanir les amanides.
1 mida de salsa de soja
1 mida de vinagre de mòdena
1 culleradeta de mel
3 mides d'oli d'oliva
Poseu tots els ingredients en un pot hermètic de vidre, tapeu-lo i agiteu-lo fins que emulsioni la vinagreta.
Salsa Romesco
Aquesta vegada, he fet servir una salsa que va fer la meva mare. M'he estalviat la feina i està boníssima. Quan tingui la recepta per fer-la, ja la penjaré.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada