M'agrada molt la farina d'espelta i l'acostumo a utilitzar, tant integral com refinada per fer els meus pans, panets i bastonets.
Us deixo la recepta bàsica del pa integral d'espelta que faig a casa. Jo faig la massa a la panificadora però es pot fer a mà i deixar-la reposar 1 horaen un bol i tapada amb un drap en un lloc càlid.
INGREDIENTS:
320 ml d'aigua tèbia
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre morè
1 cullerada d'oli d'oliva
500 gr de farina d'espelta integral
100 gr de farina de força
1 sobre de llevat de forner sec
ELABORACIÓ:
Poseu tots els ingredients, en l'ordre indicat a la cubeta de la panificadora i trieu el programa de fer masses. En cas de fer-lo a mà, pasteu tots els ingredients fins que obtingueu una bola llisa que no s'enganxi a les mans (si s'enganxa aneu afegint farina mica en mica, si la trobeu massa seca, afegiu-hi una mica d'aigua), deixeu reposar la bola dins d'un bol tapada amb un drap en un lloc càlid durant 1 hora aproximadament (la bola ha de doblar la seva mida).
Agafeu la bola i amasseu-la una mica més. Doneu-li la forma que vulgueu o, si el voleu fer com jo, poseu la massa repartida en dos motlles llargs (de plum-cake). Enceneu el forn a 50º i poseu-hi un pot resistent a l'escalfor amb una mica d'aigua. Poseu els pans al forn perquè reposin i doblin de nou el seu volum.
Quan el pa ja hagi augmentat la seva mida, traieu-lo amb cura de que no baixi i escalfeu el forn a 200º.
Enforneu el pa, estarà cuit en aproximadament 25-30 minuts. Recordeu que cada forn és diferent així que heu d'anar controlant el punt de cocció, els temps poden variar.
m'encanta la farina d'espelta, aixi que què dir del pa d'espelta!! recepta apuntadissima! petons
ResponElimina