dijous, 17 de maig del 2012

PEBROTS DEL "PIQUILLO" FARCITS DE QUINOA I AMETLLES

Avui penjaré una recepta refrescant i lleugera, que també va bé de tant en tant, no?  Es tracta d'uns pebrotets del "piquillo" farcits amb quinoa i ametlles que s'acompanya amb una salseta d'ametlles i julivert gens pesada. He trobat la recepta a  un número vell de la revista Cocina Vegetariana i l'he adaptat una mica...
És un plat molt gustós i refrescant, molt recomanable!
INGREDIENTS:Per fer la salsa:

1/2 ceba
1 tassa de llet de soja
2 branquetes de julivert
2 cullerades d'ametlla mòlta
un rajolí d'oli
nou moscada i sal


Per als pebrots:
2 xampinyons grossos
1/2 ceba
4 dents d'all
1/2 pebrot verd
2 cullerades d'ametlles trossejades
1 tassa de quinoa
1 tassa i 1/2 d'aigua
2 cullerades de pèsols
1/2 cullerada de cúrcuma
1/2 cullerada de comí mòlt
1/2 cullerada de gingebre mòlt
pebrots del piquillo
un rajolí d'oli i sal


ELABORACIÓ:

Salsa:
 Peleu i talleu la ceba a trossets petits i sofregiu-la amb l'oli fins que sigui tova. Quan estigui a punt, afegiu l'ametlla, el julivert, la nou moscada, una mica de sal i la llet de soja i deixeu-ho 10 minuts més a foc mitjà. Finalment, passeu aquesta barreja per la batedora fins a obtenir una crema. Reserveu-la.

Pebrots:
 Renteu i talleu els xampinyons a trossets ben petits. Peleu i trossegeu, també, la ceba els alls i el pebrot verd. 
Poseu una cassola a foc mitjà amb un rajolí d'oli i sofregiu la ceba, l'all, el pebrot verd i els xampinyons durant 10 minuts.
Afegiu les ametlles, la quinoa i l'aigua a la paella. Deixeu-ho 10-15 minuts des de que comenci a bullir.
Poseu els pèsols, les espècies i la sal a la cassola i deixeu que s'acabi de coure la quinoa (10-15 minuts més aproximadament).
Deixeu refredar la quinoa. Quan sigui freda, ompliu els pebrots amb l'ajuda d'una cullera.La quantita de pebrots que podreu farcir depèn de la mida que siguin (jo n'he pogut omplir ben bé 12 perquè eren petits).
Poseu la salsa per sobre dels pebrots.

9 comentaris:

  1. oh, t'agafo la idea que amb quinoa, xampinyons, i tot aquest acompanyament aquests prebrots han de ser molt gustosos! I així surto de la típica brandada de bacallà. Gràcies! Bon cap de setmana i petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si MArina! gustosos ho són i sempre va bé anar variant...què faríem si no poguéssim anar provant de fer coses noves....Petonets!

      Elimina
  2. Fa temps que no menjo quinoa! DEs d´un curs de cuina vegeteriana fa mil amys! I això que es ben bona, ara m´has fet venir ganes!
    Petons

    ResponElimina
  3. Molt bona idea, jo en faig uns de semblants amb arròs...
    No tinc gaire costum de cuinar la quinoa, així que ho penso provar :)

    ResponElimina
  4. GEmma i Anna, us animo a provar de fer-los amb quinoa, és un cereal amb moltes propietats nutritives i a més, queda molt bé cuinat així...Jo també els feia amb arròs i verduretes però si he de triar, potser triaria aquests. Fins aviat!!

    ResponElimina
  5. Saps que no he fet servir mai la quinoa ? Aquest plat em sembla molt bo per començar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Anna! Pots començar amb aquest plat, o amb una "paella" de quinoa, o amb el que tu vulguis!!!

      Elimina
  6. Estic en les mateixes, mai he tastat la quinoa, i just avui he anat a la botiga ecologica que tinc a prop per comprar-ne i me l´he trobada tancada i amb cartell de "SE ALQUILA", noooooooo!!!
    Pero no em quedare amb les ganes de provar-la...

    Un peto
    Pascu Vicens
    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe...doncs apa, ara a fer una excursió fins a trobar una altra botiga on venguin quinoa...va, que val la pena l'esforç!!!

      Elimina