Aquest dijous vaig anar al taller de cuina de la Mireia Carbó del Club Caprabo. La Mireia ens va fer tres plats, dos d'ells porten carn com a ingredient principal, però com que em van agradar molt i molt i jo de carn no en menjo, de seguida vaig decidir que els cuinaria sense carn...
Avui m'he proposat fer el pastís de tofu, xampinyons i verdures que la Mireia va dissenyar com "pastís de carn i verdures". He canviat els 500 gr de carn per 300 gr de tofu i 200 de xampinyons i la llet de coure les carxofes per llet de civada. El resultat ha estat ben bo! Mireia, si algun dia veus aquesta recepta, espero que no et faci res!!!!
El plat no és difícil de cuinar però estareu una bona estona entretingudes i entretinguts preparant les verduretes ben petitones, si teniu pressa, millor prepareu el farcit el dia anterior.
INGREDIENTS:
2
làmines de pasta brisa
300 gr
de tofu picat
200 gr
de xampinyons tallats molt petits
150 gr
d'espinacs frescos
1 ceba
ratllada
2
pastanagues ratllades
1
carbassó net i tallat a dauets
2 grans
d'all tallats molt petits
50 ml de
vi blanc
50 gr de
formatge emmental
Pebre
vermell dolç
Oli
d'oliva
Sal
1 ou
ecològic batut (per pintar)
1
carxofa
250 ml
de llet de civada
1 ou
ecològic
ELABORACIÓ
Pinteu
amb oli un motlle baix de pastís (millor si és
desmuntable). Estireu-hi una làmina de pasta brisa i talleu-ne
la pasta que sobri. Poseu a sobre de la pasta un paper de forn i
ompliu de cigrons secs per poder coure la pasta sense que pugi.
Poseu-la al forn, a 200º durant 20 minuts o fins que estigui
cuita. Després, podeu treure els cigrons i deseu-los en un pot
per quan hagueu de coure una altra vegada pasta brisa.
Talleu
la carxofa a grills petits i poseu-la a coure amb la llet de civada
fins que sigui ben tendra.
Sofregiu
la ceba i els alls en una paella amb una mica d'oli, afegiu-hi la
pastanaga quan la ceba estigui transparent. Quan vagi estant cuit,
afegiu-hi el tofu, una mica de pebre vermell i el got de vi.
En
una altra paella, salteu els espinacs i afegiu-los a la barreja
anterior.
Salteu
ara els xampinyons i afegiu-los a la resta dels ingredients.
Afegiu
el carbassó i el formatge i traieu la paella del foc.
Quan
la carxofa estigui a punt, tritureu-la amb la llet de civada i un ou.
Coleu-ho i afegiu-ho a la resta del farcit.
Poseu
la barreja dins del motlle, per sobre de la pasta brisa que heu cuit
abans. Estirar l'altra làmina de pasta brisa i posar-la a
sobre del motlle. Tapeu el pastís i talleu la pasta que us
sobri. Mireu que quedi ben tapat, pressionant pels costats. Amb la
pasta sobrant, podeu tallar tiretes per decorar el pastís.
Pinteu
el pastís amb ou batut i poseu-lo al forn, a 200º durant
20 minuts aproximadament, fins que la part de dalt del pastís
estigui ben daurada.
Bona idea preparar alguna cosa el dia anterior. Crec que ha d'art exquisit!
ResponEliminaFantàstica alternativa, àngels, i tant! Jo també hi vaig ser, al taller, i també vaig pensar substituir la carn picada per alguna altra cosa més lleugera. I el tofo, com va dir la Mireia, és ideal per a vegetarians! T'ha quedat un pastís molt bufó!! Petons
ResponEliminaUNa versió fantàstica del pastís de la Mireia! Amb tofu o amb seitatn picat ha de quedar boníssim.
ResponEliminaSi noies, és una bona alternativa. Ja sabem (com va comentar la Mireia l'altre dia) que el tofu no és gaire gustós (per no dir gens)per això vaig decidir barrejar-lo amb xampinyons. I la veritat és que en aquesta coca, els gustos queden amalgamats, així que no hi fa res que el tofu sigui insípid...Queda bona de debò, us la recomano si la voleu fer sense carn!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a l'Enfogona't, Àngels! Tens raó, al tofu se l'ha d'animar perquè si no... res de res... he he.
ResponElimina