Jo he fet una versió ovolàcteovegetariana perquè he utilitzat mantega (per fer el puré) i formatge (per gratinar), però si voleu que aquests nius siguin aptes per a vegans, podeu substituir la mantega per margarina i el formatge per pa ratllat.
INGREDIENTS (per 4 nius):
4 patates grosses o 6 de mitjanes
Mantega
Llet (jo vaig utilitzar "llet" de civada, pot ser qualsevol altre tipus de llet)
3 alls
oli d'oliva
400 gr de bolets
100 grams d'espàrrecs
sal, pebre i nou moscada
200 ml de nata vegetal
Formatge emmental ratllat
ELABORACIÓ:
Bulliu les patates amb pell fins que estiguin ben cuites. Deixeu-les refredar una mica per tal de poder-les pelar.
Poseu un raig d'oli a la paella i sofregiu els alls tallats a trossets ben petits. Quan els alls siguin tous i abans de que es torrin, afegiu-hi els bolets nets i tallats. Deixeu que es facin a foc mitjà i, després de 5 minuts, afegiu-hi els espàrrecs tallats a trossos. Acabeu de coure els bolets i els espàrrecs, sal pebreu i afegiu-hi un petit polsim de nou moscada i la nata vegetal. Remeneu, mantenint aquesta barreja a foc lent durant 5 minuts i apagueu el foc.
Peleu les patates i aixafeu-les o passeu-les pel passapurés, afegint una mica de mantega i llet per a fer un puré.
Per acabar, feu la forma dels nius amb l'ajut d'una anella d'emplatar amb la patata, deixant el centre buit per omplir amb el farcit de bolets. Ompliu els nius amb els bolets i els espàrrecs. Poseu el formatge ratllat damunt de cada niu i gratineu-los (jo ho vaig fer amb un bufador per no desfer els nius al posar-los al forn).
"Tremedos" Molt bons.Gràcies guapa.
ResponEliminaUna presentació molt elegant. Bona idea fer servir el bufador perquè no es "desmunti".
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Mare meva! quina presentació més maca!!! Unes patates de luxe. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponElimina