diumenge, 4 de març del 2012

FOCACCIA DE TOMÀQUETS SECS

Després d'uns dies de descans blogger, en que he cuinat força, sobretot pastissos i pastissets per celebrar els aniversaris de la Maria i de la Cèlia, però no he penjat gaire cosa, torno amb una focaccia de tomàquets secs.
És una recepta fàcil i queda molt bé!


Ingredients:
 
275 ml d'aigua tèbia
1 cullerada d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
1 culleradeta d'herbes aromàtiques (podeu triar la que més us agradi : romaní, orenga,herbes de provença)
40 gr de tomàquets secs
500 gr de farina de força
1 sobre de llevat de forner sec
Flor de sal per decorar

Elaboració:
Hidrateu els tomàquets amb aigua calenta durant 10 minuts i, després, talleu-los a trossos petits.

Feu la massa de la focaccia barrejant bé tots els ingredients, a mà o amb la panificadora. Si la feu a mà, deixeu-la reposar durant una hora tapada en un lloc càlid.

Quan la massa ja estigui feta i reposada, poseu-la a sobre d'una superfície enfarinada, torneu-la a amassar una mica i estireu-la bé amb el corró o amb les mans.

Pinteu la superfície de la focaccia amb una mica d'oli d'oliva i empolseu-la amb una mica de flor de sal. Deixeu-la reposar sobre la safata del forn en un lloc càlid i tapada uns 30 minuts més.

Mentre reposa la focaccia, escalfeu el forn a 200º. Poseu-la al forn durant uns 30 minuts o fins que sigui ben daurada. Sabreu que ja és cuita perquè si piqueu a la superfície, sona buit.

Deixeu-la refredar sobre una reixa.

1 comentari: