diumenge, 11 de novembre del 2012

STRUDEL DE BOLETS I BLEDES




Avui us deixo una recepta que no havia fet mai abans, un strudel. La vaig veure rellegint un llibre: "Cocina Vegetariana", de susaeta. Tot i que potser el més conegut és l'apfestrudel alemany fet amb poma he decidit atrevir-me amb aquest strudel salat, amb bledes del nostre hort i bolets. La veritat és que ha quedat ben bo, segur que el tornaré a fer!




Aprofito aquesta recepta per participar a:

 INGREDIENTS:

600 de bledes
350 gr de bolets ( jo hi he posat cama-grocs, trompetes i shiitakes però pot quedar bé amb altres barreges o amb xampinyons)
3 cebes petites tallades ben fines
100 gr de formatge ricotta o mató
un polsim de nou moscada mòlta
1 ou ecològic batut
6 làmines de pasta filo
45 gr de mantega fosa
una mica de pa ratllat
oli d'oliva i sal


ELABORACIÓ:

Netegeu les bledes i talleu-les a trossos ben petits. Coeu-les al vapor i coleu-les bé, traient-los tota l'aigua.
Poseu l'oli a la paella i feu-hi estovar la ceba ben picada, quan sigui tova i transparent, afegiu-hi els bolets nets i tallats ben petits, deixeu-ho al foc fins que els bolets siguin cuits. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Quan tot s'hagi refredat una mica, barregeu les bledes cuites, els bolets amb la ceba, el formatge, la nou moscada i l'ou batut. Saleu-ho al vostre gust.
Unteu una làmina de pasta filo amb una mica de mantega fosa, poseu-hi una altra làmina a sobre i torneu-la a untar. A sobre d'aquestes làmines, poseu-hi una tercera part de la barreja de bledes i bolets (poseu-la a l'extrem) i aneu cargolant la massa per formar un rotlle amb les puntes plegades cap endins per no perdre el farcit. Torneu a repetir la meteixa operació 2 vegades més. Amb aquests ingredients us sortiran 3 rotlles o strudels. Pinteu els strudels amb la resta de mantega fosa i poseu-hi per sobre unes cullerades de pa ratllat.
Poseu-los en un recipient que pugui anar al forn i enforneu-los a 210º durant aproximadament 20 minuts, fins que la pasta estigui daurada.

8 comentaris:

  1. Tinc bledes i uns quants bolets a la nevera, demà provo aquesta recepta!

    ResponElimina
  2. Doncs a mi m'encanta l'strudel dolç però a aquest no li faria cap lleig! Marta

    ResponElimina
  3. Només hem fet strudel dolços (en tenim un pendent de publicar!), però aquest m'ha robat el cor! Boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Jo tampoc no n' he fet mai cap. Aquest ha de quedar molt gustós amb les bledes i els bolets...

    ResponElimina
  5. De veritat que val la pena fer-lo...els ingredients són fàcils de trobar i la recepta no té cap complicació, el resultat és, per a mi, espectacular, de debò...Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!Petonets

    ResponElimina
  6. Que propuestas mas rica¡¡¡¡ Además gracias a esta propuesta he conocido tu blog. Voy a investigar un poquito tus recetas y me quedo como seguidora.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  7. A mi m'agraden molt els strudels ^^ Tenia pensat fer-ne un avui o demà, hahaha. Quina casualitat XD
    Però el meu és ben diferent, igual de bo i fàcil, però amb ingredients diferents, hahaahha
    M'apunto la recepta :D

    Petons :)

    ResponElimina
  8. N'havia menjat d'espinacs, però mai de bolets. Quins idea més bona!

    ResponElimina