dimarts, 19 de juny del 2012

COCA DE SANT JOAN

Després d'una pila de dies desconnectada del bloc i de la cuina, m'hi torno a posar amb la coca de Sant Joan. Us animo a fer-la a casa, de debò que no és tant difícil, i a més, aquest any la revetlla és dissabte així que potser tindreu temps lliure per anar fent...

Us deixo la foto de la coca de l'any passat, estava taaant bona!!!


INGREDIENTS:

Per la coca (els mateixos ingredients que fem servir per fer altres coques de brioix com AQUESTA ):

200 ml de llet
50 gr de mantega (cal que estigui a temperatura ambient perquè sigui ben tova)
65 gr de sucre
2 ous batuts
1 pessic de sal
1/2 culleradeta de llavors d'anís
500gr de farina de força
1 sobre de llevat de forner sec

Per decorar:

Fruita confitada al vostre gust
1 ou batut
sucre
pinyons

Poseu els ingredients de la coca a la panificadora i trieu el programa d'amassar i llevar. Si no teniu panificadora, poseu-los en un bol i amasseu-los molt bé fins que us quedi una bola llisa que deixareu reposar durant 1 hora en un lloc càlid.

Quan la massa ja ha augmentat la seva mida, estireu-la a sobre de la safata del forn donant-li la forma de la coca. No us ha de quedar gaire gruixuda. Poseu-hi a sobre la fruita confitada  i deixeu-la reposar de nou en un lloc càlid fins que torni a augmentar de volum, aproximadament 45 minuts.

Abans de posar-la al forn, pinteu-la amb ou batut amb cura de que no es desinfli. Poseu-hi pinyons per sobre i empolseu-la amb el sucre.

Poseu-la al forn a 220º durant 15 minuts aproximadament, vigilant que no es cremi. Quan estigui ben daurada, treieu-la del forn i deixeu-la refredar a sobre d'una reixa.

Si voleu, podeu farcir la coca amb CREMA, nata o trufa. Però si la voleu així, també és molt bona!


6 comentaris:

  1. T'acabo de descobrir per casualitat i ja veig receptes interesssants!! Et segueixo i així no et perdo! ;)
    Per cert, la coca de l'any passat tenia una pinta tremenda!!

    ResponElimina
  2. Gràcies Laia! Ens veurem per aqui, doncs! Les coques acabades de fer són tant bones...a la d'aquest any no em va donar temps ni de fer-li la foto!!! Fins aviat!!!

    ResponElimina
  3. Però quina bona pinta que fa aquesta coca, Àngels!!! La coca de Sant Joan sempre és una cosa que he volgut provar de fer, i mai m'he acabat d'atrevir! Pel que veig a la recepta, és força semblant de fer que la coca de forner, oi? De ben segur que no m'espero al proper St Joan per provar de fer-la, aviam si em queda igual de bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, sucamulla!!! T'animo que provis de fer la coca...no és difícil i segur que et quedarà ben bona!!!!Fins una altra!!!

      Elimina
  4. Aquesta coca fa molt millor pinta que la que van fer el meus amos... es nota que hi tens més ma, meh meh meh!!

    Em sembla que els hi passaré la teva recepta, a veure si la següent els queda una mica millor.

    Miauu!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha!!!!Digues als teus amos que han de practicar una mica més! Si arribo a posar la foto de la primera coca que vaig fer, no t'agradaria tant...Segur que la propera els sortirà més bona!

      Elimina