diumenge, 25 de novembre del 2012

COULANTS

Ja fa molt de temps que volia fer coulants, de fet, és un postre que ni tant sols havia tastat mai...Però era una "petició" i vaig aprofitar per portar-los a un sopar amb les companyes (que són qui me'ls havien demanat...). Com que no els havia fet abans, vaig seguir força fidelment la recepta que publica la revista "Cuina" en l'especial de receptes de tardor-hivern (reduïnt les quantitats). El resultat ha estat molt bo, així que us recomano que els feu així si voleu triomfar! Gràcies a la Llúcia per decorar el plat, a l'Anna i la Natàlia per les fotos i a totes les ladykillers per menjar-se'ls tant de gust!




INGREDIENTS (PER 12 COULANTS):

5 ous ecològics
5 rovells d'ous ecològics
250 gr de mantega
250 gr de cobertura de xocolata (70% cacau)
100 gr de farina tamisada
2 cullerades de sucre morè


 ELABORACIÓ:

Desfeu la xocolata i la mantega a bany maria ben barrejades. Un cop desfetes, deixeu-les refredar una mica.
Bateu les clares a punt de neu i reserveu-les. Bateu els rovells amb el sucre fins que augmentin el volum. Afegiu-hi la farina tamisada mica en mica. Quan estigui ben barrejat, incorporeu les clares amb l'ajuda d'una espàtula, remenant amb moviments envolvents per tal que no baixin. Afegiu-hi la xocolata amb la mantega i barregeu bé amb l'espàtula fins que quedin tots els ingredients ben incorporats. 
Deixeu reposar com a mínim 2 hores a la nevera. 
A l'hora de coure els coulants, folreu motlles petits d'alumini amb paper de forn (mentre escalfeu el forn a 190º), ompliu-ne unes 3/4 parts amb la massa del coulant i enforneu-los durant 6 minuts aproximadament, fins que s'hagin cuit per fora.
Recordeu que els coulants s'han de servir de seguida, quan encara són calents.

13 comentaris:

  1. He descobert el teu blog a través del de la MArina, i quan he vist aquesta foto no he pogut fer res més que quedar-me a seguir-te!
    Mai m'he atrevit amb els coulants, els trobo massa complicats, però la veritat és que a tu t'ha quedat perfecte!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ester, benvinguda a cuinaigaudeix! ara mateix faré un tomb per la teva cuina...I t'animo a fer els coulants, a mi em passava el mateix que a tu, però ara que els he fet, veig que no tenen cap complicació, segur que els proves i et queden genials!

      Fins aviat!

      Elimina
  2. Aquest postre segur que el faré!!!
    A per cert... Tens un detallet al meu blog!!!
    http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2012/11/nou-premi.html

    ResponElimina
  3. boníssims, i molt recomanables per aquestes festes que vénen. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, així calentons són molt adients ara que comença el fred!

      Elimina
  4. El més difícils dels coulants és encertar el punt just de cocció. I tu l'has clavat! T'han quedat espectaculars.

    ResponElimina