Entre d'altres (alguns molt i molt bons, per cert), vam aprendre a elaborar aquests panets. Són panets de Viena amb gust de pa, com els d'abans, realment, em recorden molt els de quan era petita, res a veure amb els panets industrialitzats que trobem sovint.
Tot i que l'elaboració no és complicada, el plegat dels panets requereix pràctica perquè quedi correcte, jo encara he de practicar molt, com podeu veure...
Us penjo la recepta de l'Idris.
INGREDIENTS:
Poolish:
100 gr Farina de blat blanca de semiforça
100 gr Aigua
10 gr Llevat fresc
Dissoleu el llevat amb una mica de l'aigua, afegiu després la resta de l'aigua i tota la farina. Removeu fortament fins que quedi una crema fina i sense grumolls . Deixeu fermentar fins que quasi tripliqui el volum i estigui ple de bombolles, aproximadament una hora a temperatura ambient.
Massa final:
Tot el poolish anterior
175 ml Aigua (una mica tèbia)
10 gr de sal
400 gr de farina de blat blanca de semiforça
15 gr de mantega
7 gr de sucre
ELABORACIÓ:
Barregeu tots els ingredients i amasseu-los fins a aconseguir una massa molt fina i elàstica.
Deixeu reposar en bloc 30 minuts.
Dividiu peces (en aquest cas jo les vaig fer de 90 gr), bolegeu-les i deixeu-les reposar en una safata, separades i tapades amb un drap de cotó 30 minuts més.
Formeu les peces aixafant les boles i anar plegant puntes cap a dins, una a sobre l'altra. Deixeu reposar en una tela enfarinada amb el plec cap avall, uns 90 minuts, fins que gairebé doblin el volum.
Preescalfeu el forn a 250ºC.
Poseu els panets al forn girant-los i posant el plec cap amunt i coeu-los a 230º amb una olleta amb aigua per generar vapor uns 15-20 minuts.
Aprofito aquesta recepta per participar de nou, al repte del mes de febrer de Memòries d'una cuinera.
Santa paciència! Sí que ho havia sentit, que el pa de viena és complicat de fer. Però queda taan bo que deu ser un plaer saber-lo fer a casa. Molt bo, Àngels!
ResponEliminaMara meva quins panets!!!! Fer pa sempre és un plaer
ResponEliminaEls panets de viena els associo amb les excursions d'escola quan era petita: sempre m'enduia un entrepà de pa de viena. Ara, els meus fills també se n'emporten quan van d'excursió. És tan bo I tendre! Segur que aquest que has fet està boníssim. Petons.
ResponEliminaA mi també m'agraden molt esl panets de viena i també em porten molts records i queden boníssims amb tot.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per totes les receptes que ens has deixat.
Hola, he escrit un comentari i ara no se si l'ha enviat o no... tot serà que el dupliquem je je je. Res només era per donar-te les gràcies per compartir aquesta recepta, ens ha agradat molt a casa. La he feta vàries vegades i sempre resulta deliciosa, tot i que l'última vegada li vaig ficar farina d'espelta al poolish i genial també.
ResponEliminaSalutacions, Sandra.
ww.diaridunacuinera.blogspot.com