dilluns, 19 de març del 2012

CREMA CREMADA

I avui unes postres clàssiques, la crema cremada de Sant Josep per celebrar el dia del pare...
He fet la crema una mica espessa per posar-la dins d'unes tulipes de galeta, la recepta original porta una mica menys de farina.

Ingredients:

500 ml de llet
100 gr de sucre
4 rovells d'ou 
40 gr de farina
1 branca de canyella
la pell d'una llimona


Sucre per posar a sobre i cremar la crema.


Elaboració:

Poseu 450 ml de llet en una cassola al foc amb la pell de la llimona i la branca de canyella . Barregeu la llet reservada amb els rovells, el  sucre i la farina i bateu-ho amb la batedora.
Quan la llet que és al foc bulli, afegiu-hi la resta dels ingredients i remeneu-ho contínuament mantenint la cassola a foc mitjà. Seguiu remenant fins que la crema sigui espessa.

Treieu la crema del foc i poseu-la en un recipient tapada amb un paper d'estrassa o film  de plàstic (és important tapar-la i que el paper o plàstic estiguin en contacte amb la crema, així evitem que al refredar-se s'hi formi un tel).

Quan la crema sigui freda, poseu-la al recipient que vulgueu, poseu-hi sucre per sobre i cremeu-la amb una pala o bufador.






2 comentaris:

  1. Visca les tradicions! Presentada amb la tulipa de galeta ha de ser boníssima.

    ResponElimina
  2. Hehehe, Gemma...aprofitant qualsevol ocasió per entrar a la cuina!!!!!!

    ResponElimina