diumenge, 11 de març del 2012

PANETS

Avui us penjo una recepta de panets variats, de diferents gustos. Us animo a provar de fer-ne amb els vostres ingredients preferits. La recepta base és la mateixa per tots.

Ingredients:

Per fer la massa:
300 ml d'aigua tèbia
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
200 gr de farina de força
300 gr de farina integral d'espelta
1 sobre de llevat de forner sec

Per fer els panets de diferents gustos: pipes, ceba fregida, nous, panses...

Elaboració:

Amb panificadora: poseu tots els ingredients, en l'ordre indicat i  trieu el programa d'amassat.

A mà: Barregeu tots els ingredients i amasseu-los bé fins a aconseguir formar una bola llisa. Deixeu-la reposar tapada amb un drap en lloc càlid fins que dobli el seu volum.

Una vegada feta i reposada la massa, la tornem a  amassar una mica amb les mans i en separeu-ne tantes porcions com gustos diferents vulgueu fer.

Barregeu els diferents ingredients amb la massa. Jo avui n'he fet amb ceba fregida, amb nous i panses i amb pipes.

Feu un cilindre amb cadascuna de les masses i talleu-ne les porcions per fer els panets. Doneu-li la forma que vulgueu.

Poseu els panets a la safata del forn, enfarineu els panets, feu-los un tall i deixeu-los tapats amb un drap mentre escalfeu el forn a 220º.

Enforneu els panets durant 20 o 30 minuts, fins que estiguin cuits i deixeu-los refredar sobre una reixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada