diumenge, 4 de març del 2012

PATATES GRATINADES AMB ALLIOLI I VERDURETES A LA BRASA

Acompanyat amb la focaccia de tomàquets secs i una copa de vi negre...excel·lent!


Per fer les patates:

Patates blanques (tantes com en vulguem fer)
Allioli
Farigola o orenga
Formatge parmesà ratllat

Coeu les patates senceres i amb pell al forn o al microones fins que sigui ben cuites i toves per dins, deixeu-les refredar una mica.

Obriu les patates pel mig i cobriu-les amb allioli. Empolseu-les una mica amb les herbes que heu triat i amb el formatge ratllat. Poseu-les a gratinar al forn fins que estiguin una mica torrades.


Verdures a la brasa:

Trieu les verdures que més us agradi. Netegeu-les i talleu-les a llesques i poseu-les a la brasa. Si no teniu lloc per fer la brasa, les podeu fer al grill o a la planxa, també queden bones.

Salses per acompanyar:

Allioli ( avui l'he fet amb la batedora per anar ràpid):

1 ou ecològic
1 all (trieu si voleu que tingui molt gust d'all, pose-n'hi més)
Oli d'oliva
1 pessic de sal

Poseu tots els ingredients a la batedora i bateu sense moure-la. Quan hagi quallat l'allioli, podeu moure el braç de la batedora perquè acabi de quedar ben triturat.

Vinagreta de mel

En podeu fer i conservar-ne a la nevera en un pot de vidre per amanir les amanides.

1 mida de salsa de soja
1 mida de vinagre de mòdena
1 culleradeta de mel
3 mides d'oli d'oliva

Poseu tots els ingredients en un pot hermètic de vidre, tapeu-lo i agiteu-lo fins que emulsioni la vinagreta.

Salsa Romesco

Aquesta vegada, he fet servir una salsa que va fer la meva mare. M'he estalviat la feina i està boníssima. Quan tingui la recepta per fer-la, ja la penjaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada