dissabte, 21 d’abril del 2012

CARQUINYOLIS

 Fa pocs dies, tafanejant per blogs i pàgines culinàries, vaig conèixer els reptes de Memòries d'una cuinera.


Per a aquest mes, proposen elaborar uns carquinyolis. No n'havia fet mai encara que m'agraden molt, així que he anat buscant receptes fins trobar-ne una per poder adaptar al meu gust.

Finalment, he fet uns carquinyolis clàssics, els d'ametlla amb un toc de vainilla i uns una mica diferents, de taronja amb perles de xocolata negra i canyella. Tots dos han sortit molt bons i han agradat molt. A més, he descobert que són molt fàcils de fer i que se'n pot fer de molts gustos diferents!
CARQUINYOLIS D'AMETLLA
INGREDIENTS :

90 grams de sucre
10 grams de sucre de vainilla
150 grams de farina
1 ou
1 culleradeta de ratlladura de llimona
1 culleradeta de llevat químic
100 grams d'ametlles crues amb pell
Ou batut per pintar els carquinyolis

ELABORACIÓ:

Posem  tots els ingredients excepte les ametlles en un bol i barregeu-los amb les mans. Us quedarà una bola bastant ferma. Quan tot estigui barrejat, afegiu les ametlles i continueu treballant la massa per incorporar-les totalment.

Formeu dues barres amb la massa que heu fet i poseu-les a la safata del forn, a sobre d'un paper sulfuritzat. Pinteu-les amb ou batut.

Poseu la massa al forn (que estarà a 180º) durant 30 minuts aproximadament (recordeu que cada forn és diferent així que heu d'adaptar el temps al vostre). Passat aquest temps, treieu les barres de carquinyolis i talleu-les al biaix en llesques. Torneu a posar les llesques al forn durant 10 minutets més perquè acabin de torrar-se. Deixeu-les refredar a sobre d'una reixa.


CARQUINYOLIS DE TARONJA; XOCOLATA NEGRA I CANYELLA
 INGREDIENTS:
100 grams de sucre
150 grams de farina
1 ou
25 grams de pell de taronja confitada
50 grams de perles de xocolata negra
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de llevat químic

ELABORACIÓ

Seguiu les mateixes indicacions que per fer els carquinyolis d'ametlla.





10 comentaris:

  1. Uns carquinyoles molt bons en les dues versions.

    ResponElimina
  2. Dues opcions delicioses, és una de les galetes seques que m'agraden més!

    ResponElimina
  3. Si Anna i Gemma! i el millor de tot és haver descobert què fàcils de fer que són! m'encanta fer aquests descobriments! Fins una altra!

    ResponElimina
  4. dues versions fantàstiques!!! moltíssimes gràcies per participar.petonets

    ResponElimina
  5. Respostes
    1. De res! ja saps que m'encanta tancar-me a la cuina a fer experiments....

      Elimina
  6. M'encanten les dues propostes!!! Me n'emporto un de cada.... Deliciiosos!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja,ja,ja!Catieu emporta-te'n tants com vulguis, són ben bons!!
      Fins aviat!

      Elimina
  7. Ui, els de taronja i xocolata els he de fer que sé d'algú a qui li encantarien!;)
    T'esperem la propera també!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Ja estic desitjant saber què hem de fer per la propera! m'ha agradat participar...fins aviat!!

    ResponElimina