dimarts, 17 d’abril del 2012

PA DE SANT JORDI VEGETARIÀ

Aquest any volia fer un pa de Sant Jordi, però com que no menjo carn, havia  de ser sense sobrassada...He començat a fer proves i la veritat és que la primera ha quedat prou bé i a la Maria i la Cèlia (que són les que l'han tastat) els ha encantat!
Us deixo la recepta i la foto de la primera prova, si en faig una de millor, ja us ho diré!
INGREDIENTS:

320 ml d'aigua
2 cullerades d'oli
1 culleradeta de sal
1'5 culleradetes de sucre
600 gr de farina de força
1 sobre de llevat de forner en pols

4 cullerades de tomàquet fregit (aproximadament)
1 cullerada d'orenga sec
3 cullerades de nous
2 cullerades de formatge parmesà ratllat
Una mica més de farina de força

ELABORACIÓ:

Panificadora: Poseu a la cubeta l'aigua, l'oli, la sal, el sucre la farina de força i el llevat, seguint aquest ordre i trieu el programa d'amassat.

A mà: Poseu els ingredients esmentats en un bol i amasseu-los fins que quedi una bola fina, que no s'enganxi. Deixeu-la reposar en un lloc càlid i tapada amb un drap durant una hora.

Quan la massa ja estigui feta, feu-ne dues boles. 

A una de les boles afegiu-hi el tomàquet i l'orenga i barregeu-ho bé fins que quedi tot ben lligat. Com que el tomàquet farà humitejar la massa, hi heu d'anar afegint farina perquè mantingui la textura (ens ha de quedar una bola llisa igual que abans).

A l'altra bola, afegiu-hi el formatge i les nous i seguiu amassant fins a incorporar els nou s ingredients.

Una vegada tingueu les masses a punt, dividiu la massa blanca en 5 parts i la vermella en 4. Feu-ne tires i poseu-les una al costat de l'altra, intercalades formant una senyera i pressioneu els extrems perquè quedin ben juntes. 

Deixeu reposar el pa tapat amb un drap durant 30 minuts, mentre escalfeu el forn a 220º. Poseu el pa al forn durant aproximadament 30-40 minuts. Recordeu que heu de posar un pot amb aigua dins del forn quan el comenceu a escalfar i que podeu comprovar si el pa és cuit donant copets a sobre i a sota del pa, si sona buit, el pa ja és a punt!

11 comentaris:

  1. HOla! M´agrada la teva proposta sense sobrassada, aquest any intentarè fer el meu primer pa de sant jordi i provarè de fer-ho amb la teva recepta.
    PEtons

    ResponElimina
  2. A mi no m'agrada la sobrassada, així que la teva proposta em sembla més que bé. M'emporto la recepta!!!
    Ptns

    ResponElimina
  3. Anna prova de fer-lo, ja veuràs que no és gaire complicat! Catieu, emporta-te-la i cuina-la!! Aquest pa ha tingut força èxit, avui l'he tastat i és molt gustós, bo de debò!

    Petons

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Amb el tomàquet també ha de quedar molt gustós, molt bona idea per substituir la sobrassada ;)
    T'ha quedat fantàstic!

    ResponElimina
  6. M'encanta!!!!! A casa no som gaire de sobrassada i en canvi el tomàquet ens apassiona. Potser demà el farem! Gràcies per participar en l'Enfogona't!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, Clara! Segur que us agradarà! Felicitats per la proposta!

      Elimina
  7. Gràcies per participar, Àngels! Ens ha agradat molt!! és tan original! Petons

    ResponElimina
  8. L’he provat i ha quedat boníssim!

    ResponElimina