dimarts, 6 de novembre del 2012

PA INTEGRAL D'ESPELTA

M'agrada molt la farina d'espelta i l'acostumo a utilitzar, tant integral com refinada per fer els meus pans, panets i bastonets.

Us deixo la recepta bàsica del pa integral d'espelta que faig a casa. Jo faig la massa a la panificadora però es pot fer a mà i deixar-la reposar 1 horaen un bol i tapada amb un drap en un lloc càlid.


INGREDIENTS:

320 ml d'aigua tèbia
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre morè
1 cullerada d'oli d'oliva
500 gr de farina d'espelta integral
100 gr de farina de força
1 sobre de llevat de forner sec



ELABORACIÓ:

Poseu tots els ingredients, en l'ordre indicat a la cubeta de la panificadora i trieu el programa de fer masses. En cas de fer-lo a mà, pasteu tots els ingredients fins que obtingueu una bola llisa que no s'enganxi a les mans (si s'enganxa  aneu afegint farina mica en mica, si la trobeu massa seca, afegiu-hi una mica d'aigua), deixeu reposar la bola dins d'un bol tapada amb un drap en un lloc càlid durant 1 hora aproximadament (la bola ha de doblar la seva mida).
Agafeu la bola i amasseu-la una mica més. Doneu-li la forma que vulgueu o, si el voleu fer com jo, poseu la massa repartida en dos motlles llargs (de plum-cake). Enceneu el forn a 50º i poseu-hi un pot resistent a l'escalfor amb una mica d'aigua. Poseu els pans al forn perquè reposin i doblin de nou el seu volum.
Quan el pa ja hagi augmentat la seva mida, traieu-lo amb cura de que no baixi i escalfeu el forn a 200º.
Enforneu el pa, estarà cuit en aproximadament 25-30 minuts. Recordeu que cada forn és diferent així que heu d'anar controlant el punt de cocció, els temps poden variar.

1 comentari:

  1. m'encanta la farina d'espelta, aixi que què dir del pa d'espelta!! recepta apuntadissima! petons

    ResponElimina