dissabte, 8 de desembre del 2012

COCA DE POMA

Us deixo avui una recepta de coca de poma ideal per a berenar o esmorzar, no dedicareu gaire estona ni grans esforços a fer-la i de ben segur que us agradarà (bé, si us agrada la coca de poma, és clar!). Jo feia molt de temps que no la feia i quan l'havia fet abans, no havia utilitzat la farina integral...queda molt bé amb la farina blanca o la integral, la veritat, trieu vosaltres com us agradi més!

INGREDIENTS:

4 ous ecològics (si són molt grossos, amb 3 en tindreu prou)
 8 cullerades de sucre morè (si el teniu blanc també va bé)
1'5 tasses de llet vegetal (jo l'utilitzo d'arròs i soja, crec que pot quedar molt bé amb la de civada)
1/2 tassa d'oli d'oliva suau
1 poma ratllada
ratlladura de pell de llimona
4 cullerades de farina de blat blanca
8 cullerades de farina integral (blat o espelta)
1 culleradeta de llevat químic en pols (tipus royal)
2 pomes pelades i tallades a làmines per decorar
Sucre morè per empolsar la coca abans d'anar al forn
Gelatina de poma per pintar el pastís

ELABORACIÓ:

Prepareu un motlle per anar al forn untant-lo amb margarina i enfarinant-lo.
Bateu les clares a punt de neu i reserveu-les.
En un altre bol, bateu els rovells amb el sucre fins que estiguin escumosos. Afegiu-hi la llet vegetal, l'oli, la poma ratllada i la ratlladura de llimona. Seguiu batent mentre hi aneu afegint la farina i el llevat mica en mica.
Quan la farina estigui ben incorporada, afegiu les clares i aneu barrejant amb compte perquè no us baixi la barreja.
Aboqueu la barreja al motlle i escalfeu el forn a 180º.
Mentre s'escalfa el forn, talleu les 2 pomes a làmines primes i aneu-les posant sobreposades a sobre de la coca. Quan tingueu la coca a punt, empolseu-la amb sucre morè. Poseu-la al forn durant 40 minuts aproximadament. Si quan la coca ja és cuita no queda daurada per sobre, podeu posar-la a gratinar uns minuts vigilant que no es cremi.
Desfeu la gelatina de poma a foc lent i, quan sigui líquida, pinteu la coca. Deixeu refredar la gelatina i torneu-la a pintar, així us quedarà amb una bona capa de gelatina que us donarà molt bon gust i una presència fantàstica!


6 comentaris:

  1. M'encanta com t'ha quedat, Àngels. Sobretot, la part de sobre!!!Mmmm. Per esmorzar és ideal! Petons

    ResponElimina
  2. Quina pinta ha d'estar super bona. jejeje, a veure quan ens veiem i me'n fas un tallet.

    ResponElimina
  3. Que bonica, i que bona que ha de ser, a casa la coca de poma sempre ve de gust!

    ResponElimina
  4. M'encanten les coques de poma!!!
    Ara mateix n'agafaria un tall ben gros per esmorzar amb el cafè amb llet :)

    ResponElimina
  5. ostres qui en tingués un trosset per berenar...té un aspecte tremendo!! ;)

    ResponElimina