dilluns, 24 de desembre del 2012

TORRÓ DE IEMA

Una altra barra de torró casolana, el meu preferit, el de iema cremada... Ja us he comentat que està fet amb un motlle poc adient, a més, el cremador tampoc no em va gaire bé, cremo el sucre amb un bufador de gas i crec que necessito una pala...Però bé, tot i les dificultats, el torró ha quedat molt i molt bo. Us animo a provar de fer-lo a casa!

He seguit la recepta que van donar l'any passat al "CREC CREC", la botiga de fruits secs  de Terrassa on vaig a comprar de tant en tant.


 
INGREDIENTS

250 grs d'ametlla en pols
250 grs de sucre
4 cullerades soperes d'aigua
1 cullerada sopera rasa de llet condensada
2 rovells d'ou ecològics
Vainilla en pols
Iema (trobareu la recepta de la iema dins la recepta de les mones de pasqua)



ELABORACIÓ

Poseu l'aigua i el sucre en una cassola, barregeu-ho bé i poseu-los al foc fins que bullin. Retireu la cassola del foc quan comenci a bullir. Afegiu-hi l'ametlla en pols, la llet condensada, els rovells d'ou i a vainilla. Remeneu-ho bé fins que quedi una massa homogènia i escalfeu-ho de nou durant 40-50 segons a foc lent. No deixeu de remenar perquè es podria enganxar.
Treieu la massa del foc i emmotlleu-la. Pressioneu la massa dins del motlle perquè quedi la forma ben feta.
Quan sigui fred, treieu el torró del motlle. Poseu-hi iema en una cara, ensucreu-la i cremeu-la.




5 comentaris:

  1. un dels meus preferits, Àngels! T'ha quedat ben bo, fet a casa!! Bones festes!

    ResponElimina
  2. El de yema és el meu preferit :)
    Bon Nadal i feliç 2013!

    ResponElimina
  3. aquest no pot faltar a cap casa! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets

    ResponElimina
  4. El torró de crema cremada o de iema és deliciós. Bon 2015!

    ResponElimina