El tronc de Nadal, que també hi ha qui el fa per Cap d'Any, és força fàcil de fer i té molt d'àxit a casa. Ja veieu que aquests dies he aprofitat per anar fent dolços i postres...
INGREDIENTS:
Per la planxa de pa de pessic:
4 ous
75 gr de sucre
75 gr de farina
Per la trufa:
600 ml de nata liquida per muntar
60 gr de cacau pur ecològic en pols
60 gr de sucre
Per la cobertura
200 gr de xocolata de cobertura
1 cullerada de mantega
3 cullerades de nata líquida
encenalls de xocolata
ELABORACIÓ:
Prepareu la planxa de pa de pessic: http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/2012/02/brac-de-gitano-de-crema-i-iema.htm
Mentre la planxa es refreda, munteu la trufa ràpida. Heu de tenir la nata molt freda, jo la poso una estona abans de muntar-la a dins del congelador. Aneu muntant la nata amb unes varilles, quan sigui mig muntada, afegiu-hi el cacau i el sucre i acabeu-les de muntar.
Estireu la planxa a sobre del marbre de la cuina i poseu-li a sobre una capa ben gruixuda de trufa. Aneu cargolant amb l'ajuda del paper parafinat que teniu a sota de la massa.
Reserveu el braç a la nevera i aneu preparant la cobertura. En un cassó a bany Maria, desfeu la xocolata amb la mantega i la nata. Quan estigui desfet, deixeu atemperar una mica.
Per muntar el tronc, talleu-ne una rodanxa i poseu-la damunt. Cobriu tot el tronc amb la cobertura de xocolata. Escampeu-hi per sobre els encenalls de xocolata. Deixeu-ho refredar a la nevera fins a l'hora de servir-lo.
Qué bo! Aixó bé de gust encara que gairabé ja hagin passat les festes.
ResponElimina