dilluns, 19 de març del 2012

Pastís gratinat de patates i porros

A casa, és una de les receptes estrella, de les més fàcils i de les que tenen més èxit! Normalment el faig només amb patates, però amb porro em sembla encara més bo...
Aquesta recepta es pot fer al microones, avui, però, l'he fet al forn, només he hagut de tenir-lo més estona, la feina és la mateixa, trieu vosaltres com el voleu fer.

Ingredients:

300 gr de patates pelades
300 gr de porros
200 ml de nata líquida o crema vegetal
pebre, sal, nou moscada
1 gra d'all
100 gr de formatge emmental ratllat

Elaboració:

Peleu i netegeules patates i  els porros i talleu-los a rodanxes fines.
Poseu les patates i els porros tallats en forma de teules en un recipient que pugui anar al forn (i/o al microones). Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.

En un bol, barregeu la nata líquida amb el gra d'all, pelat i premsat i una mica de nou moscada. Aboqueu-ho a sobre de les patates i els porros.

Tapeu el recipient (amb paper d'alumini) i poseu-lo al forn a 200º (ja ha d'estar calent), durant aproximadament 30-40 minuts, fins que les patates siguin toves. 

Si les voleu fer al microones, tapeu el recipient amb film de plàstic i poseu-lo a 600 watts durant 8 minuts i a 420 watts 4 minuts més. Comproveu si les patates estan cuites i, si no, allargueu la cocció uns minuts més.

Una vegada cuit, repartiu el formatge ratllat per sobre de les patates i gratineu-les fins que el formatge s'hagi fos i comenci a daurar-se.

4 comentaris:

  1. Si, Judith! T'animo a que el provis de fer...us agradarà segur!!

    ResponElimina
  2. Si!!! i avui he tastat una versió diferent del pastís, fet amb patates i ceba...molt bo, també!!

    ResponElimina