diumenge, 21 d’octubre del 2012

FRICANDÓ DE SEITAN I BARREJA DE BOLETS

Avui us poso un fricandó fet amb seitan en lloc de vedella. Ara que ja comença a refrescar, comencen a venir de gust aquests plats, perquè fan de bon menjar i perquè perfumen la cuina amb olor de fred...

INGREDIENTS:

300 gr de seitan
1 ceba
1 all
400 gr de tomàquet triturat o 6 tomàquets madurs
50 gr de bolets secs ( si els teniu frescos molt millor!)
1 tassa de brou vegetal
1 copeta de vi ranci
1 fulla de llorer
oli, sal i pebre
farina
1 grapat d'ametlles torrades
1 all petit
1 torrada
1 branqueta de julivert fresc

ELABORACIÓ:

 Poseu els bolets a hidratar en una tassa d'aigua.
Talleu el seitan fent llesques primes, saleu-lo lleugerament, enfarineu-lo i fregiu-lo en un raig d'oli d'oliva. Reserveu-lo.
En el mateix oli, poseu a sofregir lentament  la ceba i l'all tallats ben petits. Quan siguin daurats, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho fer a foc lent amb la fulla de llorer.
Quan el tomàquet s`hagi enfosquit i reduit, hi podem afegir el vi. Deixem que es redueixi i hi afegim tots els altres ingredients: el seitan, els bolets i el brou. Deixem coure a foc lent amb l'aigua d'hidratar els bolets durant una hora, aproximadament.
Mentre es va fent, preparem una picada amb l'all petit, les ametlles torrades pelades, la torrada i el julivert i l'afegim a la cassola a mitja cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada