dissabte, 4 de febrer del 2012

COCA DE FORNER

La primera recepta que publicaré, és la darrera que he fet a casa: la COCA DE FORNER. És una coca molt fàcil de fer però que té molt èxit i queda boníssima!!! Jo faig la massa amb la panificadora però, amb una mica més de paciència, també la podeu fer a mà.




Ingredients:
  •  400 gr de farina
  • 230 ml d'aigua
  • 1 cullerada de llet en pols (si no teniu llet en pols, podeu posar la meitat d'aigua i la meitat de llet)
  • 2 cullerades d'oli
  • una culleradeta de sal
  • una cullerada de sucre
  • 1/2 sobre de llevat de forner en pols
      Per posar-hi a sobre abans d'enfornar: oli, sucre, anís (licor)


 Elaboració:

Poseu els ingredients dins la panificadora tenint en compte que heu de posar primer els líquids, la sal, el sucre, la llet en pols i per acabar, la farina i el llevat. Seleccioneu el programa de fer la massa sense enfornar  (habitualment duren aproximadament 1 hora i 1/2). Si no teniu panificadora, amasseu bé tots els ingredients fins que en pogueu fer una bola ben fina i deixeu-la reposar en un lloc càlid tapada amb un drap fins que dobli el seu volum, uns 30-45 minuts aproximadament.

Una vegada feta la massa, escalfem el forn a 200º i aneu preparant la coca. Estireu la massa fins que quedi ben fina i "pinteu-la" amb una cullerada d'oli. Per sobre, poseu-hi una capa de sucre i unes gotes d'anís.

Enforneu-la fins que quedi ben daurada, aproximadament uns 15-20 minuts. Quan ja sigui feta, deixeu-la refredar a sobre d'una reixa.

1 comentari:

  1. Gràcies per les teves receptes, m'aniran molt bé per que soc principant amb la panificadora, t'aniré seguint!!!

    Conxa la mare de l'Anna

    ResponElimina