He fet aquesta recepta amb la panificadora però, amb els mateixos ingredients, la podeu fer a mà, pastant-la bé i deixant reposar el pa ben tapat en un lloc càlid.
Ingredients:
320ml d'aigua
2 cullerades d'oli
1'5 culleradetes de sal
2 culleradetes de sucre
60 gr d'olives verdes sense pinyol
una culleradeta d'herbes de Provença
600 gr de farina de força
1 sobre de llevat de forner en pols
Flor de sal (per posar a sobre del pa)
Elaboració:
Poseu els ingredients dins la cubeta de la panificadora en l'ordre indicat i poseu el programa d'amassat a la panificadora.
Una vegada feta i reposada la massa, poseu-la a sobre de la safata del forn (folrada amb paper parafinat), estireu-la per que quedi fina, pinteu-la amb una mica d'oli d'oliva i poseu-hi sal gruixuda o flor de sal i herbes de Provença per damunt. Presioneu amb el dit per tota la superfície i deixeu-la reposar tapada fins que torni a augmentar el seu volum, com a mínim 1/2 hora.
Mentretant, escalfeu el forn a 220º. Quan el pa estigui a punt, enforneu-lo durant 20 minuts aproximadament.
Deixeu-lo refredar sobre una reixa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada