dissabte, 11 de febrer del 2012

PIZZA



Ingredients :

Per fer la massa:

  • 300ml d'aigua tèbia
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta  de sal
  • 1'5 culleradetes de sucre
  • 450 gr de farina de força
  • 3/4 de sobre de llevat de forner en pols
   Per posar-hi a sobre trieu els ingredients que us vingui més de gust.
Elaboració:
Si teniu panificadora poseu tots els ingredients a la cubeta i trieu el programa d'amassat (1'30 aproximadament). Si l'heu de fer a mà, poseu la farina amb la sal el sucre i el llevat dins d'un bol, feu un forat al mig de la farina i afegiu-hi l'aigua i l'oli. Amasseu-ho molt bé fins que us quedi una bola. Deixeu reposar la bola en un lloc càlid i tapada amb un drap aproximadament durant una hora.

Quan la massa estigui a punt, la posarem a sobre del marbre de la cuina per estirar-la ben fina. Perquè no se us enganxi a les mans ni a la superfície de treball, podeu posar-hi una mica de farina o bé d'oli. L'heu d'estirar perquè quedi molt fina i donar-li la forma que preferiu. Amb aquesta quantitat d'ingredients, podeu fer 3 pizzes com la de la foto.

Mentre acabeu de preparar-la, escalfeu el forn a 220º. 
Ara, heu de posar els ingredients que us vingui de gust. Ahir en vaig fer una de formatge (amb una mica de tomàquet triturat,orenga i3 formatges) i una de ceba(tomàquet, ceba una mica cuita i formatge emmental), que són les que més ens agraden a casa, però hi ha infinitat de combinacions possibles...

Enforneu la pizza i deixeu-la fins que estigui ben daurada i cruixent, aproximadament 15-20 min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada