Ingredients :
Per fer la massa:
- 300ml d'aigua tèbia
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de sal
- 1'5 culleradetes de sucre
- 450 gr de farina de força
- 3/4 de sobre de llevat de forner en pols
Elaboració:
Si teniu panificadora poseu tots els ingredients a la cubeta i trieu el programa d'amassat (1'30 aproximadament). Si l'heu de fer a mà, poseu la farina amb la sal el sucre i el llevat dins d'un bol, feu un forat al mig de la farina i afegiu-hi l'aigua i l'oli. Amasseu-ho molt bé fins que us quedi una bola. Deixeu reposar la bola en un lloc càlid i tapada amb un drap aproximadament durant una hora.
Quan la massa estigui a punt, la posarem a sobre del marbre de la cuina per estirar-la ben fina. Perquè no se us enganxi a les mans ni a la superfície de treball, podeu posar-hi una mica de farina o bé d'oli. L'heu d'estirar perquè quedi molt fina i donar-li la forma que preferiu. Amb aquesta quantitat d'ingredients, podeu fer 3 pizzes com la de la foto.
Mentre acabeu de preparar-la, escalfeu el forn a 220º.
Ara, heu de posar els ingredients que us vingui de gust. Ahir en vaig fer una de formatge (amb una mica de tomàquet triturat,orenga i3 formatges) i una de ceba(tomàquet, ceba una mica cuita i formatge emmental), que són les que més ens agraden a casa, però hi ha infinitat de combinacions possibles...
Enforneu la pizza i deixeu-la fins que estigui ben daurada i cruixent, aproximadament 15-20 min.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada