diumenge, 14 d’octubre del 2012

CRÊPES DOLCES

Des de que vam anar de viatge a Paris, ja fa uns quants estius, la Maria i la Cèlia són unes grans fans de les crêpes, especialment de les de nutella, cada vegada que viatgem a França busquen crêperies per tot arreu, faci fred o calor, tinguin gana o no en tinguin...I a casa, me'n demanen de tant en tant. Aquesta tarda, les hem fet dolces, de nutella, de mel i nous i de sucre amb mantega.

Els crêpes són fàcils i ràpids de fer, els podem farcir amb dolç i amb salat, són molt versàtils i ens poden solucionar un esmorzar, un berenar o un sopar...va, i si els acompanyem d'una bona amanida, fins i tot un dinar! Això si, si no els heu fet mai, no us desanimeu si les primeres vegades us costa aconseguir una massa ben fina,o se us unganxen una mica, o se us desmanèguen al girar-los...us ho dic per experiència! però com que sóc tossuda de mena, vaig insistir fins que em van quedar bé!

Ah! i no cal que tingueu cap estri especial, jo els faig a una paella antiadherent amb la base una mica grossa i els giro amb una espàtula de fusta, això és tot!
INGREDIENTS (per 6 crêpes mitjanes):

-200 ml de llet
-2 ous ecològics
-150 gr de farina
-una cullerada de sucre (si voleu fer les crêpes dolces, si no no hi poseu el sucre)
-una cullerada de mantega
-mantega fosa per "pintar" la paella
-Per farcir les crêpes: nutella, sucre, nous, mel, melmelada...


PREPARACIÓ:

Poseu la llet, la farina, els ous, la mantega i el sucre al got de la batedora i bateu-ho tot fins que us quedi una crema homogènia.
D'altra banda, foneu una bona cullerada de mantega (ho podeu fer al microones, però compte, en molt poc temps la mantega serà fosa, no la cremeu!). 
Si utilitzeu nutella per farcir les crêpes, us recomano que també la poseu un minutet al microones per fer-la més fluida. Tingueu a mà els ingredients que utilitzareu per farcir les crêpes.
Poseu una paella amb la base ampla al foc i pinteu-la amb una mica de mantega fosa.
Quan la paella ja sigui ben calenta, aboqueu-hi una mica de crema (jo n'hi poso un cullerot petit no gaire ple), repartiu ràpidament la crema per tal que cobreixi tota la base de la paella movent la paella. Us ha de quedar ben fina i quallarà de seguida. Una vegada veieu que la crema ha quallat, gireu-la utilitzant una espàtula de silicona o fusta. Compte que no se us trenqui! Mentre se us va coent per l'altra banda, podeu posar a sobre de la crêpe l'ingredient amb que la voleu farcir cobrint la meitat de la superfície. Quan estigui ben feta (ho podeu comprovar aixecant una miqueta la crêpe), plegueu-la i retireu-la del foc. 
Torneu a pintar la paella cada vegada que feu una crêpe nova.

Voilà! Ja teniu les crêpes fetes!

5 comentaris:

  1. M'encanten les creps i veient aquestes crec que m'animaré a fer-ne durant la setmana!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuras com t'agradaran, Laia! les farceixes dels teus ingredients preferits i ummmmm!!!!!

      Elimina
  2. que bones les creps!! a mi m'agraden més les salades, sobretot la de pernil i formatge, pero davant una crep dolça, de llet condensada, o mermelada....no puc dir pas que no! petons

    ResponElimina
  3. Àngels, igual que a vosaltres, a mi em tenen ben enganxada, les creppes... les de pernil dolç i formatge i les de xocolata o dulce de leche... sobretot! Des que tinc crepera a casa que no paro... hi hi. Molt bona proposta, doncs! Petons

    ResponElimina
  4. Si noies, salades o dolces, de qualsevol manera! Fins aviat!!

    ResponElimina