dissabte, 18 de febrer del 2012

COCA DE CREMA

Ingredients:

Per la coca de brioix:
200 ml de llet
50 gr de mantega (cal que estigui a temperatura ambient perquè sigui ben tova)
65 gr de sucre
2 ous batuts
1 pessic de sal
1/2 culleradeta de llavors d'anís
500gr de farina de força
1 sobre de llevat de forner sec

Per la crema:
250 ml de llet
2 rovells d'ou
50 gr de sucre
25 gr de farina

Per decorar:
Ou batut
pinyons o ametlles


Elaboració:

Si feu la massa de la coca a la panificadora, utilitzeu el programa d'amassar i reposar (1'30h. aproximadament). Si la voleu fer a mà, barregeu els ingredients formant un volcà amb la farina i aboqueu-hi la resta d'ingredients a dintre. Barregeu-los bé amb les mans fins que aconseguiu fer-ne una bola llisa, és important dedicar-hi una bona estona. Deixeu reposar la bola en un bol i tapada amb un drap en un lloc càlid (jo la poso al forn a 50º) durant una hora. 
Mentre reposa la massa, podeu fer la crema i deixar-la refredar tapada en un lloc ben fresc. Barregeu una mica de llet amb els rovells i la farina i passeu-ho per la batedora mentre la resta de llet i el sucre s'escalfa en una olla. Quan la llet arrenqui el bull, barregeu tots els ingredients. Deixeu-ho a foc mitjà sense deixar de remenar fins que la crema estigui ben espessa.
Quan la massa ja estigui feta, unteu la superfície on treballareu i les vostres mans amb una mica d'oli perquè no s'hi enganxi. Estireu la massa amb un corró o amb les mans, donant-li la forma a la coca. Poseu la crema en una màniga pastissera i poseu-la sobre de la coca fent el dibuix que més us agradi (jo vaig fer línies creuades). Pinteu la coca amb ou batut i poseu-hi ametlles o pinyons per decorar. Deixeu reposar la coca com a mínim, 30 minuts més en un lloc càlid. Aquesta vegada, jo la vaig deixar reposar ben bé 2 hores i va quedar molt i molt esponjosa...no tingueu pressa per posar-la al forn!
Escalfeu el forn a 220º i poseu-hi la coca. Hi ha de ser uns 15-20 minuts, fins que estigui ben daurada. 
Treieu la coca i deixeu-la refredar a sobre d'una reixa.

2 comentaris:

  1. Hola guapísima, vaig a fer la coca avui...ja et diré que tal surt i si li agrada a aquests vancouverites. Un petonàs i m'encanten les receptes!!!

    ResponElimina
  2. Holaaaaa! Quina il.lu!!!! Segur que et sortira estupenda i us encantara!!!! Ja em diras...

    ResponElimina